EFX Sport

 

 

 

 

Nézet:
Sorrend:

Bár több, mint 11 évvel ezelőtt ő volt az AKG-nak nevezett Nitrogén Oxid fokozó (Arginin Alfa-Ketoglutarát) felfedezője, Jeff Golini legkiemelkedőbb tudományos teljesítménye mégis a Kre-Alkalyn® EFX, – az első nem kreatininné alakuló kreatin készítmény feltalálása volt.

Jeff ugyanakkor nem ismeretlen a testépítők világában sem. Volt idő, amikor 270 fontnyi elképesztő, pólórepesztő izomtömeggel büszkélkedhetett. A testépítő körökben csak “A világ nyolcadik csodájának” nevezett Jeff 1982-ben elnyerte az Ohio-i Mr.Lorain címet, 4. helyezést ért el 1984-ben a Los Angeles-i NPC Testépítő Bajnokságon, és megnyerte az 1988-as Natural California Pro-Am-et.

Mivel elege lett abból, hogy “bármi áron” tovább növelje izomtömegét, biztonságosabb alternatívák után kezdett kutatni. 1988-ban találta meg amit keresett, egy új vegyület, a kreatin formájában. Bár az új anyaggal kiváló eredményeket ért el, gyorsan felismerte az elég “kellemetlen” mellékhatásokat is, és tudni akarta mi okozza azokat.

5 évnyi intenzív kutatómunka után végül sikerült megfejtenie a “kreatin kódját”, és megtalálta a választ a mellékhatások kérdésére: a kreatin folyadékokban kreatininné alakul. Ez a tudományos áttörés vezetett a Kre-Alkalyn® EFX kifejlesztéséhez, amely végül megkapta a ‘U.S. Patent #6,399,661’-es számú hivatalos szabadalmat 2002 június 4.-én.

A közeli infravörös tartománnyal kapcsolatos tudományos munkássága révén Jeff elnyerte a “Közeli Infravörös Technológia alapítóatyja” címet is, melyet a Bran & Luebbe Corporation, a közeli infravörös berendezések egyik fő gyártója adományozott neki. Emelett a gyógyszeripar is tanácsadóként alkalmazza őt a közeli infravörös technológiában, olyannyira, hogy Amerika-szerte előadásokat is szokott tartani a témában. Jeff 1984-ben alapította meg az All American Pharmaceutical & Natural Foods Corporation-t, amely mára a sport és dietetikai táplálékkiegészítők egyik vezető gyártójává vált. Mindezek mellett Jeff ma is aktív kutatóként működik a BioCeuticals Research & Development Analytical Laboratory-nál, mely a legmodernebb táplálkozástudományi és kémia vizsgálatok specialistája. Jeffnek és feleségének Kim-nek három gyermekük van.