KREATINOK

A kreatin-monohidrát egy peptid, amely aminosavakból áll. Segít az izmoknak energiát termelni a nagy intenzitású gyakorlatok (súlyzós edzés, rövidtáv futás stb.) közben. A kreatin fogyasztás növeli a szervezet foszfokreatin készleteit. Ez a sejtekben tárolt energia egy formája, amely több nagy energiájú ATP-nek nevezett molekulát termel. A kreatin készítmények a legjobb kiegészítők lehetnek a teljesítmény javításához az edzőteremben.

A kreatin pozitív hatásai miatt kezdők és a profi sportolók számára is alkalmas. Nők, sportoló gyerekek is szedhetik, akiknek a maximális teljesítmény elérésére irányuló erőfeszítéseit támogathatja.

Hogyan szedhető a kreatin-monohidrátot?

A kreatin-monohidrátot rendszeresen vagy a tömegelési időszakban fogyaszthatjuk. Általában kétféleképpen szokták szedni:

  • tömegelési időszakban: napi 20 g, 5-7 napig. Ezt követően napi 3-5 g (testsúly függvényében) hosszú távon fenntartja a fokozott energiaszintet a szervezetben. Ez a szedési mód, sokkal gyorsabban képes maximalizálni a kreatin raktárakat. 
  • nem tömegelési időszakban: napi 3-5 g hosszú távon, folyamatosan. Ez a hosszú távú, nem tömegelési időszakban történő fogyasztás a vizsgálatok szerint kb.: 1 hónap után ugyanolyan szintre növeli az izmokban lévő kreatinraktárakat, mint a tömegelés alatt.