Informed-Sport tanúsítvány

Informed-Sport logo, a biztonságos, doppingmentes termékek záloga

Eddz, versenyezz, élj - TISZTÁN!

Az Informed-Sport egy globális tesztelési és tanúsítási program a sport-táplálékkiegészítő ipar számára, melynek célja annak biztosítása, hogy a termékeket véletlenül se szennyezzék be a WADA (más néven: Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) által a tiltott anyagokkal.

Mit tartalmaz az Informed-Sport program?

A következő kulcsfontosságú elemek szerves részét képezik az Informed-Sport programnak:


• A meglévő minőségbiztosítási rendszerek és a GMP-követelmények (Good Manufacturing Practice = Helyes Gyártási Gyakorlat) ellenőrzése a gyártóüzemben
• Termékcímke felülvizsgálata
• Termékvizsgálat az ISO 17025 által akkreditált módszerekkel
• Az egyes regisztrált termékek minden egyes tételének tanúsítás utáni tesztelése a forgalomba hozatal előtt
• Vizsgálati jegyzőkönyvek kézbesítése 7-10 munkanapon belül
• Az egyes tételek biztonságos tárolása
• A tanúsítás utáni vakteszt
• Az Informed-Sport logó használata
• A tesztelt termékek és tételek megjelenítése az Informed-Sport weboldalon
• Weboldal a kommunikáció és az oktatás számára

Az Informed-Sport védjegy a gyártók és a fogyasztók számára a legmagasabb szintű minőségbiztosítást nyújtja, a legmagasabb tudományos ismeretek alapján. Az Informed-Sport logóval ellátott termékekben a sportolók és az általános fogyasztók is MEGBÍZHATNAK.

Noha nincs olyan, hogy "100%-os garancia", amely szerint a tesztelt táplálékkiegészítők mentesek minden tiltott anyagtól, az Informed-Sport hatékony kockázatkezelési szolgáltatást nyújt a sportolóknak, lehetővé téve számukra, hogy megalapozott döntéseket hozzanak az általuk választott és fogyasztott termékek esetében. Az elmúlt két évtizedben az LGC tízezres táplálékkiegészítő- és alapanyagmintáinak elemzése azt mutatta, hogy a tiltott anyagokra rendszeresen tesztelt kiváló minőségű termékek között a szennyeződés gyakorisága lényegesen alacsonyabb (jobb, mint 1 az 5000-ből), összehasonlítva azokkal a termékekkel, amelyek nem vesznek részt tiltott anyagokra való tesztelésen, így ezek a termékek akár 10%-os kockázatot is jelenthetnek.

A sportolók vér- és vizeletmintáinak szűrésére a Doppingellenes Világügynökség (WADA) által akkreditált laboratóriumok nagyon érzékeny technikákat alkalmaznak - képesek a tiltott anyagokat kimutatni a vizeletből akár 2 nanogramm/ml értéktől (azaz 2 rész anyag 1000000000 rész vizelet).

A tiltott anyag alacsony szintjének dózisai (teljes bevitel) ilyen alacsony szintet (a mikrogramm tartományban) hozhatnak létre a sportoló vizeletében. Ennek eredményeként a táplálékkiegészítőket meg kell vizsgálni a tiltott anyagok jelenlétére nézve, amelyek érzékenységi szintje a nanogramm / gramm vagy a nanogramm / milliliter tartományban van (mivel a sportoló több tíz gramm táplálékkiegészítőt fogyaszthat). Az ilyen alacsony észlelési szintek meghaladják a gyógyszeripar és az élelmiszeripar "normális" minőségi követelményeit.

Nézet:
Sorrend: