NATÚR FEHÉRJEPOROK

Natúr fehérjeporok a táplálékkiegészítésben

A fehérje elsősorban szöveteink felépítéséért, visszaépítéséért felel, ezért is nevezzük görög eredetű szóval proteinnek, melynek jelentése első elem. És valóban: a minden ételünkben megtalálható szénhidrát és a zsír mellett a fehérje a harmadik mikrotápanyag.

Nézet:
Sorrend:

Kinek van szüksége proteinekre?

Fehérjére nemcsak sportolóknak és testépítőknek van szüksége, hanem mindenkinek, így fehérjetartalmú táplálék-kiegészítőket is bátran fogyaszthat mindenki, hiszen gyorsítja a regenerációt, és jót tesz a bőrnek is. A közhiedelemmel ellentétben nemcsak húsokban, valamint tojás- és tejtermékekben található meg, hanem teljesen vegán alapanyagokból is kinyerhető koncentrált formában.

A natúr fehérjepor természetes ízesítése

Bár a fehérjeporokat sokan fogyasztják édesítve, az ilyen készítmények nem kevés adalékanyagot tartalmaznak a készen fogyaszthatóság és a jó íz reményében. Ha kétségeink vannak az adalékokat illetően, vagy mindenképpen csak a legorganikusabb anyagokat szeretnénk szervezetünkbe vinni, a natúr fehérjeporokat ízesíthetjük más természetes ételekkel, például mézzel, fahéjjal, kakaóval, vagy rakhatjuk gyümölcsturmixba.

A kendermag fehérjepor teljesen vegán

A kendermag az egyik legtermészetesebb és legegészségesebb fehérjeforrás. Rengeteg aminosavat tartalmaz, köztük azokat is, amelyeket a szervezet nem állít elő. Mondani sem szükséges, hogy a kendermag fehérjepor teljes mértékben megfelel a vegán étrend követelményeinek, mégis kevéssé közismert, hogy a bárány- és marhahúshoz közeli mértékben tartalmaz proteint, mely rendkívüli gyorsasággal szívódik fel a szervezetben. A kendermag fehérje egészséges a szívnek, segíti az emésztést, és kiváló izomvesztés nélküli fogyáshoz.

Csakis cukormentes fehérjepor

A megfelelő fehérjepor kiválasztásánál könnyen elcsábulhatunk a különböző adalékanyagokat, esetleg nagyobb mennyiségű szénhidrátot tartalmazó termékek felé. Amennyiben a nagy tömegű izomépítés a célunk, és nem küzdünk cukorbetegséggel, ez nem jelenthet gondot, viszont ha fogyás tekintetében szeretnénk eredményeket elérni, csak cukormentes fehérjeport válasszunk. Az ízesített termékek között is megtalálhatók az úgynevezett „zéró”, azaz cukormentes termékek, valamint a natúr fehérjeporok sem tartalmaznak szénhidrátokat.

Válogasson kedvére natúr fehérjepor termékeinkből!


 

Gyakori kérdések

 

Mik azok a proteinek?

A protein szó a görög proteiosz szóból származik, a magyar megfelelője fehérje. A fehérjék aminosavak láncolatából állnak, és a testen belül többféle funkciót is elláthatnak. A natúr fehérjeporokban található proteinek megegyeznek a különböző élelmiszerekben található fehérjékkel.

Honnan tudhatom, hogy elegendő fehérjét viszek be a szervezetembe?

Sok fehérjedús növény fogyasztásával és kiegyensúlyozott étrenddel vegánként is biztosíthatja az elegendő fehérjebevitelt. Ha testépítés vagy egyéb sporttevékenység miatt az átlagosnál magasabb proteinbevitelre lenne szüksége, érdemes lehet natúr fehérjeporból készült kiegészítőket is fogyasztani.

Kendermag fehérjével hús vagy tejtermékek nélküli is biztosíthatom a szervezetem számára szükséges fehérjemennyiséget?

Valójában minden növényféle tartalmaz fehérjét, azonban igaz, hogy nem ugyanolyan arányban. Éppen ezért vegánként az olyan magas fehérjetartalmú növényekből készült natúr fehérjeporokat érdemes fogyasztani, mint a kendermag, a rizs vagy a borsó.

Igaz az, hogy az állati fehérje jobb minőségű, mint a növényi natúr fehérjepor?

Ez egy elterjedt tévhit. Valójában a növényi fehérjék ugyanúgy tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat, mint az állati proteinek.

Úgy hallottam a proteinporokban sok az adalékanyag. Léteznek cukormentes fehérjeporok?

A natúr fehérjeporok nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, így természetes és egészséges táplálékkiegészítőként szolgálnak.

Mekkora az ideális napi proteinmennyiség a szervezet számára? Ezt lehet natúr fehérjeporokkal biztosítani?

Általánosságban véve az egyén testsúlyának kilogrammonkénti 0.8-1.8g proteinnel érdemes kalkulálni mint ideális mennyiség. A megfelelő fehérjebevitelt változatos étrend mellett borsó, rizs vagy éppen kender fehérjeporokkal lehet biztosítani.

A sportolóknak több proteinre van szüksége?

Nagyobb erőkifejtés esetén lehet szükség több protein bevitelére, így a sportolók sok esetben natúr proteinporokkal egészítik ki a napi fehérjebevitelt.

Igaz az, hogy a vegánoknak más élelmiszerekkel kell kombinálniuk a bevitt fehérjét, hogy meg tudják emészteni?

Nem, de fontos, hogy a vegán proteinekből is többfélét fogyasszunk, noha nem feltétlenül kell minden egyes étkezésnél kombinálnunk őket.

Aggódnom kell fehérjehiány miatt, ha vegán étrendet folytatok?

Elegendő kalória fogyasztása a legtöbb esetben biztosítja a megfelelő proteinbevitelt, azonban különböző diéták csökkenthetik a protein mennyiségét, amit érdemes cukormentes fehérjeporokkal pótolni.