Green Pea - Rostban és fehérjében gazdag instant borsókrémleves
- Főétkezést teljes mértékben ki tudja váltani, de ugyanakkor Preloadként (előtöltés) is lehet használni ebéd vagy vacsora előtt fél órával, hogy eredményesebb legyen a diéta
csíráztatott, fermentált és finoman szárított alapanyagokból készül
magas biológiai értékű, gazdag fehérje- és rostforrás
alacsony telített zsírtartalmú, kiválóan támogatja a bélflórát
Vegán formula, amely adagonként 6,8 gramm élelmi rostot és 12 gramm fehérjét tartalmaz
Csíráztatott szitázott kendermag préselvény liszt,
A kendermag hosszú évszázadok óta sokoldalú és rendkívül jótékony hatással bír az egészséges életmódunkra. A natúr kendermagokat hideg sajtolás után lisztté őrlik, így más lisztekhez hasonlóan ugyanúgy felhasználható. Kiemelkedően magas a fehérjetartama. Pozitív élettani hatásai közül kiemelendő a magas rosttartalma, amely elősegíti a jó emésztést, hatásos enyhíti a savtúltengést, és garantálja a jó bélműködést. A kendermagban fellelhető fehérje azok közé a növényi fehérjék közé tartozik, amelyeket a szervezetünk a legmagasabb szinten hasznosít, fontos továbbá, hogy rendkívül könnyen felszívódik. A fehérjék legfontosabb funkciója a szervezetben a szövetek működésének fenntartása és azok növekedésének támogatása. Ezen tulajdonságai miatt nagymértékben elősegíti az egészséges immunrendszer fenntartását, és kifejezetten jó alternatíva az állati eredetű fehérjék pótlására is. Továbbá növeli az energiaszintet, az anyagcserét, enyhíti az ízületi gyulladással járó tüneteket és sportolás után is segít az izmok regenerálásában. Magas a telítetlen zsírsavtartalma A kendermag másik kiemelkedően jó adottsága a magas telítetlen zsírsav tartalma. Kitűnő forrása az omega-3 és omega-6 esszenciális telítetlen zsírsavaknak. Ezeket a szervezetünk nem képes előállítani, így tehát külső forrásból, táplálékkal kell felvennünk. Mivel a kendermag ideális arányban tartalmazza az omega-3 és omega-6 zsírsavakat, ezért a kendermagliszt fogyasztása az emberi test számára rendkívül hasznos! Jó hír még, hogy sok más olyan zsírsav is található a kendermagban, ami az emberi agy egészséges működéséhez szükséges. Ezért a kendermag rendszeres fogyasztása segíti megelőzni az agynak az olyan degeneratív betegségeit is, mint pl. az Alzheimer-kór és Parkinson-kór. Továbbá javítja a memóriát és enyhíti a tüneteit a depressziós, szorongásos betegségeknek.
Csíráztatott tökmag préselvény liszt
A héjától megtisztított tökmagból hidegsajtolással kipréselik az olajat. A visszamaradó magot finomra őrlik, ez a tökmagliszt. Jellegzetes illata és íze számos étellel harmonizál, sok ételhez felhasználható. Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánusoknak és a vegánoknak is kitűnő fehérjeforrás.
Régebben a tököt gyógyító növényként tartották számon, mert E- és C-vitamin forrás, rengeteg benne a magnézium és a kálium, ugyanakkor antioxidánsokban is bővelkedik. Kicsi a zsírtartalma, és kalóriában is szegény.
A tökmaglisztnek magas a rost- és a fehérjetartalma, alacsony a zsír- és szénhidráttartalma. A tökmagliszt magas magnéziumtartalma miatt jótékonyan hat az idegrendszeri folyamatokra is. Ahogy a tökmag, úgy a tökmagliszt is jó E-vitamin forrás. Az E-vitamin jótékony hatású a szív- és érrendszeri panaszokra.
A tökmagliszt sokoldalúan felhasználható, kenyerek és péksütemények, pogácsák sütésére egyaránt alkalmas. Hagyományos ételek készítésénél a búzalisztet tökmagliszttel helyettesíthetjük. Keverhetjük műzlibe, süteményeket, tésztákat dúsíthatunk vele. Érdemes kipróbálni panírozáshoz is (tökmagliszt – felvert sózott tojás – újból tökmagliszt).
A tökfélék általában Észak-Amerika déli részéről, Közép-Amerikából, a trópusokról származnak.
Csíráztatott borsóliszt
A borsófehérje egy kiváló táplálékkiegészítő, amely teljesen növényi eredetű, és kiemelkedő tápértéket és emészthetőséget kínál a növényi fehérjék között. A borsófehérje előállítása nem túl bonyolult folyamat. Először a szárított sárgaborsót finom porrá őrlik, majd vízzel kombinálva eltávolítják belőle a keményítőt és a rostot. Ezután a fennmaradó fehérje, vitaminok és ásványi anyagok pasztaszerű formában kerülnek elő. A pasztát szárítják és tovább őrlik, így jön létre a porított, magas fehérjetartalmú borsófehérje. Fontos megjegyezni, hogy sokan nem tudják, hogy a sárgaborsó mint termés valójában nem létezik. A zöldborsó héját eltávolítják (még a legvékonyabb héjától is megszabadulnak), majd szárítják, ezáltal kapja meg a sárga színét. A borsó félgömb alakját a szárítás és a tisztítás során bekövetkező természetes folyamat eredményeként nyeri el, amikor két lencse formájú részre oszlik. Ezért néha nevezik feles borsónak is.
Kiszerelés: 300 gramm - 12 vagy 6 adag felhasználás szerint
Tápérték:
Tartalom |
100g-ban |
50g-ban |
*RI%
/50g |
Energia (kcal) |
322 kcal |
161 kcal |
8 % |
Energia (kJ) |
1345 kJ |
673 kJ |
8 % |
Zsír |
4,1 g |
2,1 g |
3 % |
- amelyből telített zsírsavak |
0,6 g |
0,3 g |
2 % |
Szénhidrát |
21g |
11 g |
4 % |
- amelyből cukor |
10 g |
5,1 g |
6 % |
Rost |
16 g |
8,1 g |
- |
Fehérje |
38 g |
19 g |
38% |
Só |
4,9 g |
2,4g |
41% |
Aktív Összetevők |
|
|
*NRV%/
50 G |
ALA α-linolénsav |
200mg |
100mg |
- |
A-vitamin |
614μg |
307μg |
38% |
D-vitamin |
3,2μg |
1,6μg |
32% |
E-vitamin |
7,8mg |
3,9mg |
33% |
C-vitamin |
57mg |
28mg |
36% |
Tiamin |
0,90mg |
0,45mg |
41% |
Riboflavin |
1,1mg |
0,55mg |
39% |
Niacin |
9,6mg |
4,8mg |
30% |
Pantoténsav |
3,6mg |
1,8mg |
30% |
B6 -vitamin |
0,80mg |
0,40mg |
29% |
Folsav |
248μg |
124μg |
62% |
B12-vitamin |
1,7μg |
0,85μg |
34% |
Vas |
12mg |
5,8mg |
41% |
Mangán |
1,4mg |
0,71mg |
35% |
Foszfor |
579mg |
290mg |
41% |
Kálium |
1602mg |
801mg |
40% |
Réz |
2,1mg |
1,1mg |
105% |
Kalcium |
605mg |
303mg |
38% |
Cink |
10mg |
5,1mg |
51% |
Szelén |
101μg |
51μg |
92% |
Magnézium |
295mg |
147mg |
39% |
*RI: Referencia bevitel egy átlagos felnőtt (8400 kJ/ 2000 kcal)./ RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)
**NRV: napi beviteli referenciaérték felnőttek számára / Nutrient reference values.
Összetevők: csíráztatott borsó liszt, borsó fehérje izolátum, csíráztatott szitázott kendermag préselvény liszt, csíráztatott tökmag préselvény liszt, csíráztatott sárga lenmag préselvény liszt, étkezési só, csíráztatott napraforgó préselvény liszt, vitamin és nyomelem premix [maltodextrin, kálium-citrát, kalcium-karbonát, magnézium-citrát, dikalcium-foszfát, aszkorbinsav, vas-fumarát, tiamin, riboflavin, niacin, kalcium-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, D-biotin, folsav, cianokobalamin, D-alfa-tokoferol-acetát, retinol-acetát, kolekalciferol], vegamix [zöldségkeverék (sárgarépa, paszternák, petrezselyem, póréhagyma, paradicsom, burgonya dara, pritamin paprika), kukorica gríz, fűszerkeverék (kurkuma, fekete bors, szömörce), élesztő kivonat, ecetpor, természetes növényi kivonatok], fokhagyma por, hagyma por, spirulina alga [Arthrospira platensis (egész növény)] por, cink (inaktivált élesztőben), szelén (inaktivált élesztőben), réz (Réz(II)-acetát 1-hidrát)
Allergén információ: Tej, szója, tojás, hal és földimogyoró összetevőket feldolgozó üzemben készült.
Adagolási javaslat:
- Ha Preloadként (előtöltés) szeretné fogyasztani ebéd vagy vacsora előtt: Keverjen el 1 csapott adagolókanál (25g) levesport 150-200ml hideg vagy langyos (max. 42°C os) vízzel, és 1-2 perc pihentetés után fogyassza el. Félóra elteltével fogyassza el a rendes ebédét vagy vacsoráját.
- Ha az ebédet vagy vacsorát szeretné teljes mértékben kiváltani: Keverjen el 2 csapott adagolókanál (50g) levesport 250-300ml hideg vagy langyos (max. 42°C os) vízzel, és 1-2 perc pihentetés után fogyassza el.
Az adag elfogyasztását követően 30-45 perccel fogyasszon további folyadékot. Naponta legfeljebb 2 adag elfogyasztása javasolt.
Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Tárolás: Lezárva, 5-30 °C közötti hőmérsékleten, közvetlen fénytől és párától elzárva tartandó.