L-Glutamine 500 g ízesítetlen

ÚJ
L-Glutamine 500 g ízesítetlen
L-Glutamine 500 g ízesítetlen
L-Glutamine 500 g ízesítetlen
L-Glutamine 500 g ízesítetlen
L-Glutamine 500 g ízesítetlen
L-Glutamine 500 g ízesítetlen
8 990 Ft
Egységár: 18 Ft/g

A glutamin az izomszövetben leggyakrabban előforduló aminosav, így izomtömeg építéskor a testnek nagy mennyiségben van rá szüksége. A glutamin nélkülözhetetlen stressz idején, az izmok aminosavkészletének több mint 60%-át alkotja.

Részletek

A glutamin egy feltételesen esszenciális aminosav, amely bőségesen fordul elő a szervezetben, és döntő szerepet játszik különböző élettani folyamatokban. Feltételesen esszenciálisnak minősül, mert bár a szervezet képes előállítani, vannak olyan helyzetek, amikor a glutamin iránti igény meghaladja a szervezet azon képességét, hogy megfelelő mennyiségben szintetizálja azt.

A glutamin megtalálható fehérjében gazdag élelmiszerekben, például húsban, halban, tejtermékekben és bizonyos növényi alapú forrásokban, például babban és hüvelyesekben. Étrend-kiegészítőként is kapható glutamin por vagy kapszula formájában.

A szervezetben a glutamin számos fontos funkciót lát el. Ez a gyorsan osztódó sejtek, például az immunsejtek és a bélnyálkahártya sejtjeinek elsődleges tüzelőanyaga. Támogatja az immunrendszer működését, segíti a gyomor-bélrendszer egészségének megőrzését, valamint szerepet játszik a fehérjeszintézisben és a sejtek helyreállításában.

Intenzív fizikai aktivitás, stressz vagy betegség időszakában a glutamin iránti igény megnőhet, ami a glutaminszint potenciális kimerüléséhez vezethet a szervezetben. Ez az oka annak, hogy a glutamin-kiegészítést gyakran használják sportolók, testépítők és bizonyos egészségügyi problémákkal küzdő egyének.

A glutamin számos előnnyel jár, többek között:

 • Izom helyreállítása: A glutamin segíthet csökkenteni az izomfájdalmat és javíthatja a felépülést intenzív edzés vagy ellenállási edzés után.
 • Immuntámogatás: A glutamin kritikus szerepet játszik az immunrendszer működésének támogatásában, különösen stressz vagy betegség idején.
 • A bélrendszer egészsége: A glutamin fontos a bélnyálkahártya épségének megőrzésében és a gyomor-bélrendszer egészségének megőrzésében.
 • Nitrogénegyensúly: A glutamin részt vesz a szervezet nitrogénegyensúlyának szabályozásában, ami fontos a fehérjeszintézishez és az izomfenntartáshoz.

  Míg a glutamin-kiegészítőket általában biztonságosnak tekintik a legtöbb egyén számára, fontos megjegyezni, hogy kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógyszerekkel vagy egészségügyi állapotokkal. Mindig tanácsos konzultálni egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt bármilyen új étrend-kiegészítőt elkezdene.

  A glutamin adagolása az egyéni igényektől és konkrét céloktól függően változhat. Javasoljuk, hogy kövesse a termék címkéjén található utasításokat, vagy konzultáljon egészségügyi szakemberrel az Ön számára megfelelő adag meghatározásához.

  Érdemes megemlíteni, hogy egy jól kiegyensúlyozott étrend, amely fehérjében gazdag ételeket is tartalmaz, megfelelő mennyiségű glutamint biztosít a legtöbb ember számára. A táplálék-kiegészítőket nem az egészséges táplálkozás helyettesítőjének kell tekinteni, hanem inkább egy lehetséges kiegészítő támogatásnak bizonyos helyzetekben vagy a fokozott szükségletekkel küzdő egyének számára.

  Összességében a glutamin-kiegészítés bizonyos esetekben előnyös lehet, például intenzív fizikai edzés, betegségből vagy sérülésből való felépülés vagy bizonyos egészségügyi állapotok esetén. Az egyéni válaszok azonban eltérőek lehetnek, ezért fontos figyelembe venni a személyes körülményeket, és konzultálni egy egészségügyi szakemberrel személyre szabott tanácsért.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tápanyag-információ

HASZNÁLAT (1 adag = 2 mérőkanál (10 g))

Az alap napi adag 10 g. Fogyassz 5 g-ot kb. 30-60 perccel edzés előtt és 5 g-ot közvetlenül edzés után vagy lefekvés előtt. 1 adagot (5 g) keverj össze 200-300 ml vízzel.

TÁROLÁS

Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tárolandó.

FIGYELMEZTETÉS

Ne használd ezt a terméket, ha terhes vagy vagy szoptatsz. A terméket nem gyermekek számára tervezték. Gyerekektől távol tartandó. Ne lépd túl az ajánlott napi adagot! Ennek az étrend-kiegészítőnek a fogyasztásával kapcsolatban konzultálj kezelőorvosoddal. A termék nem helyettesítheti a változatos étrendet. A gyártó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból vagy tárolásból eredő károkért.