BioMenü BIO KAKAÓMASSZA tallér perui 250 g

BioMenü BIO KAKAÓMASSZA tallér perui 250 g
3 898 Ft

Antioxidáns, hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez

 

Egy igazán egészséges csokoládé, tökéletes süteményekhez vagy önmagában való fogyasztásra is

 

Részletek


Antioxidáns, hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez


Egy igazán egészséges csokoládé, tökéletes süteményekhez vagy önmagában való fogyasztásra is



Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai




    • Jó közérzetet, frissességet biztosíthat

    • Támogathatja az egészséges szív-és érrendszert

    • Csökkentheti a depressziót

    • Stressz oldó hatású lehet

    • Gyulladásgátló hatású lehet

    • Csökkentheti a vércukorszintet

    • Elősegítheti a az egészséges bőr, köröm és haj fejlődését


Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) és az Európai Bizottság (EC) által tudományosan nem bizonyított állítások




Részletes leírás



A több mint 300 hatóanyagot, köztük a fenil-, etil-amin- és szerotin-tartalmú kakaóbab a csokoládé előállításának alapja. A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbabok több antioxidánst tartalmaznak, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, a legjobb minőségűeket kiválogatják és erjesztik, a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében. A kakaópaszta készítéséhez megőrlik, majd a pasztát megolvasztják, hogy a folyékonnyá váljék. A folyadékot lehűtik és lapkákká alakítják.


A kakaó antioxidánsokkal telített, tömege 50%-át alkotó három féle zsír nem káros a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz (triptofán és argine). A kakaómassza nem csak a csokoládékészítés legfontosabb alapanyaga, hanem az egyik legkedveltebb élelmiszer a világon. Az elmúlt években bebizonyították, hogy nyers formában az egészségünknek is rendkívül jót tehet. A BioMenü perui KAKAÓMASSZA tallér egy ízletes szupertáplálék, rendszeres fogyasztása segíthet szívműködési-, hangulati- és szellemi problémák enyhítésében.



Ismertetők, receptek, cikkek, hivatkozások






Egy adag = 5-10 g


Ízlés szerint


Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen





ALLERGÉNEK


Igazoljuk, hogy a termék nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek allergiát vagy intoleranciát okozhatnak összetevőként vagy keresztfertőződés útján a 1169/2011/EU rendelet II. mellékletében felsorolt allergének alapján. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a kijelentés a termék gyártójának tájékoztatásán alapul.


HITELESÍTÉS


A termék 100% -ban természetes és nem tartalmaz olyan adalékanyagokat, mint cukrok, savak, színezékek, tartósítószerek stb.


GMO MENTES


A termék genetikai módosítástól mentes. Folyamatszabályozás van érvényben annak biztosítására, hogy a géntechnológiailag módosított anyagokkal való véletlen szennyeződés ne történjen. A termék nem szerepel a géntechnológiával módosított élelmiszerekről és takarmányokról szóló 1829/2003/EK és 1830/2003/EK rendeletekben.


ROVARIRTÓK


A termék megfelel a 834/2007/EK tanácsi rendeletben (és az azt követő módosításokban) meghatározott követelményeknek. Szintén megfelel a Soil Association szigorú ökológiai gazdálkodási szabványainak. A gyártási folyamat során a termék és a csomagolóanyag nem érintkezik peszticidekkel vagy növényvédőszer-maradványokkal. Peszticideket nem tárolnak a helyszínen és nem használják a gyártási vagy raktározási területeken.


SUGÁRZÁS


A termék nem besugárzott és megfelel az EU 1999/3/EC rendeletének.


BSE NYILATKOZAT


A termék kizárólag növényi eredetű és nem tartalmaz állati eredetű összetevőket. Nem állati eredetű és nem került kapcsolatba állati eredetű összetevőkkel.


OLDÓSZEREK


A gyártási folyamat során oldószerhasználat nem történt.


NEMKÍVÁNATOS ANYAGOK SZINTJE


A termék szigorúan ellenőrzött gyártási folyamata biztosítja, hogy a nemkívánatos anyagok (nehézfémek, PAH, mikotoxinok stb.) szintje az uniós jogszabályok által meghatározott határérték alatt maradjon (2073/2005/EK, 1881/2006/EK rendelet és módosításai), beleértve az EFSA által az élelmiszer-szennyező anyagokra vonatkozó ajánlásokat.


ÁLLATKÍSÉRLETI NYILATKOZAT


A termékkel kapcsolatban semmilyen állatkísérlet nem történt.





Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tápanyag információk

Összetétel

100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao)

Tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások, tápértékre vonatkozó adatok

  • Bio
  • Vegán
  • Természetes anyagokból
  • GMO mentes
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Allergénmentes
  • Mesterséges színezékmentes
  • Tartósítószermentes
  • Cukormentes
  • Élelmi rostban gazdag
  • Fehérjeforrás
  • Hozzáadott nátriumot/sót nem tartalmaz

Tápanyag-információ

  Egységenként (100 g) NRV1 % / 100 g Adagonként (5-10 g) NRV1 % / 5-10 g
Energia 2589 kJ/618 kcal   N/A  
Zsír 53,3 g
- amelyben telített zsírsav 32,5 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 16,6 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 1,6 g
Szénhidrát 16,7 g
- amelyben cukor 0,5 g
Rost 11,9 g
Fehérje (protein) 14,0 g
0,1 g

1 NRV (Nutrient Reference Values): Nagykorúak számára ajánlott napi beviteli referenciaérték (8400 kJ/2000 kcal)

Rendszeresen felülvizsgáljuk táplálkozási információinkat.