BioMenü BIO KAKAÓPOR perui 125 g

BioMenü BIO KAKAÓPOR perui 125 g
Részletek
A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbab több antioxidánst tartalmaz. mint a vörösbor és háromszor többet. mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babhüvelyeket kézzel szedik. kiválogatják a legjobb minőségűeket és a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében fermentálják. Miután a szárított babot tiszta vízben megtisztítják. meghámozzák és a magját kivágják. összezúzzák. Ezeket őrlik kakaó pasztává. A paszta zsírját a szilárd részből kivonják. a maradékot szárítják és finom kakaóporrá őrlik. A kakaópor kevesebb zsírt és több rostot tartalmaz. mint a bab. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékének jelentős részét. adalékanyagok nélkül.
A perui kakaópor agas antioxidáns tartalma révén természetes sejtvédő hatású. ezért segíthet az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnéziumforrásként nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez. illetve hangulatjavító. energetizáló hatásáról is ismert. A kakaó rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. elismerten az egészséges szívműködést segítő szupertáplálék. emellett csökkentheti a stroke és a rák kockázatát. Tömege 50%-át három féle zsír alkotja. amelyek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk. Ezek egyike az olívaolaj zsírja. az olajsav. valamint a sztearinsav és palmitinsav. illetve a kakaó több aminosavat is tartalmaz. mint például a triptofán és az argine. A kakaópor rendkívül széles körben alkalmazható. számtalan élelmiszer. ital és édesség legfontosabb alapanyaga.
GYÁRTÁSI FOLYAMAT
A nyers kakaóbab szárítása → tisztítás és válogatás → pörkölés → rostálás → őrlés → finomítás → sterilizálás → szűrés → préselés → törés → porítás és szűrés → csomagolás
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tápanyag információk

Összetétel

100% bio kakaóbab (theobroma cacao)

Tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások, tápértékre vonatkozó adatok

  • Bio
  • Vegán
  • Természetes anyagokból
  • GMO mentes
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Allergénmentes
  • Mesterséges színezékmentes
  • Tartósítószermentes
  • Alacsony cukortartalmú
  • Élelmi rostban gazdag
  • Fehérjében gazdag
  • Nátriummentes/Sómentes

Tápanyag-információ

  Egységenként (100 g) NRV1 % / 100 g Adagonként (10-15 g) NRV1 % / 10-15 g
Energia 1533 kJ/366 kcal   N/A  
Zsír 11,0 g
- amelyben telített zsírsav 6,5 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 3,6 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 0,5 g
Szénhidrát 26,8 g
- amelyben cukor 0,9 g
Rost 24,3 g
Fehérje (protein) 28,0 g
0,0 g
Foszfor 778,0 mg
Magnézium 572,0 mg
Vas 9,3 mg
Réz 4,1 mg
Mangán 5,3 mg

1 NRV (Nutrient Reference Values): Nagykorúak számára ajánlott napi beviteli referenciaérték (8400 kJ/2000 kcal)

Rendszeresen felülvizsgáljuk táplálkozási információinkat.