BioMenü BIO KAKAÓPOR perui 250 g

BioMenü BIO KAKAÓPOR perui 250 g
2 979 Ft

Az isteni szíverősítő

 

Antioxidánsokkal telített, elismerten az egészséges szívműködést segítő táplálék

Részletek


Az isteni szíverősítő


Antioxidánsokkal telített, elismerten az egészséges szívműködést segítő táplálék



Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai




    • normál energiatermelő anyagcsere

    • a sejtmembránok normális működése

    • a normál csontok fenntartása

    • a normál fogak karbantartása

    • a gyermekek csontok normális növekedése és fejlődése

    • normál haj pigmentáció

    • normális vas szállítás a testben

    • normális izomműködés

    • normál fehérje szintézis

    • normál pszichológiai funkció

    • az immunrendszer normális működése

    • normális kognitív funkció

    • a fáradtság és a fáradékonyság csökkentése

    • a sejtosztódás folyamata

    • a gyermekek normális kognitív fejlődése

    • a normál kötőszövetek fenntartása

    • az idegrendszer normális működése

    • elektrolit egyensúly

    • a bőr normál pigmentációja

    • a sejtek védelme az oxidatív stressz ellen

    • a kötőszövet normális kialakulása

    • normális oxigénszállítás a testben

    • a vörösvértestek és a hemoglobin normális kialakulása


Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) és az Európai Bizottság (EC) által tudományosan nem bizonyított állítások




Részletes leírás



A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babhüvelyeket kézzel szedik, kiválogatják a legjobb minőségűeket és a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében fermentálják. Miután a szárított babot tiszta vízben megtisztítják, meghámozzák és a magját kivágják, összezúzzák. Ezeket őrlik kakaó pasztává. A paszta zsírját a szilárd részből kivonják, a maradékot szárítják és finom kakaóporrá őrlik. A kakaópor kevesebb zsírt és több rostot tartalmaz, mint a bab. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékének jelentős részét, adalékanyagok nélkül.


A perui kakaópor agas antioxidáns tartalma révén természetes sejtvédő hatású, ezért segíthet az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnéziumforrásként nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez, illetve hangulatjavító, energetizáló hatásáról is ismert. A kakaó rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban, elismerten az egészséges szívműködést segítő szupertáplálék, emellett csökkentheti a stroke és a rák kockázatát. Tömege 50%-át három féle zsír alkotja, amelyek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk. Ezek egyike az olívaolaj zsírja, az olajsav, valamint a sztearinsav és palmitinsav, illetve a kakaó több aminosavat is tartalmaz, mint például a triptofán és az argine. A kakaópor rendkívül széles körben alkalmazható, számtalan élelmiszer, ital és édesség legfontosabb alapanyaga.


GYÁRTÁSI FOLYAMAT


A nyers kakaóbab szárítása → tisztítás és válogatás → pörkölés → rostálás → őrlés → finomítás → sterilizálás → szűrés → préselés → törés → porítás és szűrés → csomagolás



Ismertetők, receptek, cikkek, hivatkozások






Egy adag = 10-15 g


Ízlés szerint


Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen





ALLERGÉNEK


Igazoljuk, hogy a termék nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek allergiát vagy intoleranciát okozhatnak összetevőként vagy keresztfertőződés útján a 1169/2011/EU rendelet II. mellékletében felsorolt allergének alapján. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a kijelentés a termék gyártójának tájékoztatásán alapul.


HITELESÍTÉS


A termék 100% -ban természetes és nem tartalmaz olyan adalékanyagokat, mint cukrok, savak, színezékek, tartósítószerek stb.


GMO MENTES


A termék genetikai módosítástól mentes. Folyamatszabályozás van érvényben annak biztosítására, hogy a géntechnológiailag módosított anyagokkal való véletlen szennyeződés ne történjen. A termék nem szerepel a géntechnológiával módosított élelmiszerekről és takarmányokról szóló 1829/2003/EK és 1830/2003/EK rendeletekben.


ROVARIRTÓK


A termék megfelel a 834/2007/EK tanácsi rendeletben (és az azt követő módosításokban) meghatározott követelményeknek. Szintén megfelel a Soil Association szigorú ökológiai gazdálkodási szabványainak. A gyártási folyamat során a termék és a csomagolóanyag nem érintkezik peszticidekkel vagy növényvédőszer-maradványokkal. Peszticideket nem tárolnak a helyszínen és nem használják a gyártási vagy raktározási területeken.


SUGÁRZÁS


A termék nem besugárzott és megfelel az EU 1999/3/EC rendeletének.


BSE NYILATKOZAT


A termék kizárólag növényi eredetű és nem tartalmaz állati eredetű összetevőket. Nem állati eredetű és nem került kapcsolatba állati eredetű összetevőkkel.


OLDÓSZEREK


A gyártási folyamat során oldószerhasználat nem történt.


NEMKÍVÁNATOS ANYAGOK SZINTJE


A termék szigorúan ellenőrzött gyártási folyamata biztosítja, hogy a nemkívánatos anyagok (nehézfémek, PAH, mikotoxinok stb.) szintje az uniós jogszabályok által meghatározott határérték alatt maradjon (2073/2005/EK, 1881/2006/EK rendelet és módosításai), beleértve az EFSA által az élelmiszer-szennyező anyagokra vonatkozó ajánlásokat.


ÁLLATKÍSÉRLETI NYILATKOZAT


A termékkel kapcsolatban semmilyen állatkísérlet nem történt.





Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tápanyag információk

Összetétel

100% bio kakaóbab (theobroma cacao)

Tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások, tápértékre vonatkozó adatok

  • Bio
  • Vegán
  • Természetes anyagokból
  • GMO mentes
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Allergénmentes
  • Mesterséges színezékmentes
  • Tartósítószermentes
  • Alacsony cukortartalmú
  • Élelmi rostban gazdag
  • Fehérjében gazdag
  • Nátriummentes/Sómentes

Tápanyag-információ

  Egységenként (100 g) NRV1 % / 100 g Adagonként (10-15 g) NRV1 % / 10-15 g
Energia 1533 kJ/366 kcal   N/A  
Zsír 11,0 g
- amelyben telített zsírsav 6,5 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 3,6 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 0,5 g
Szénhidrát 26,8 g
- amelyben cukor 0,9 g
Rost 24,3 g
Fehérje (protein) 28,0 g
0,0 g
Foszfor 778,0 mg
Magnézium 572,0 mg
Vas 9,3 mg
Réz 4,1 mg
Mangán 5,3 mg

1 NRV (Nutrient Reference Values): Nagykorúak számára ajánlott napi beviteli referenciaérték (8400 kJ/2000 kcal)

Rendszeresen felülvizsgáljuk táplálkozási információinkat.