A kelp a miocén korban, körülbelül 20 millió évvel ezelőtt jelent meg és azóta a sekély óceánokban, úgynevezett víz alatti erdőkben él. Gyorsan fejlődik, ideális körülmények között naponta akár fél méterrel is növekedhet, teljes nagysága 30-80 méter.
Rengeteg nyomelemet, nagy mennyiségű káliumot és jódot tartalmaz. Ez utóbbi a pajzsmirigy-hormonok működésében kulcsfontosságú, annak elengedhetetlen alkotóeleme. A szervezet ideális jódtartalma létfontosságú, a jódhiány csökkenti a szervezet testi és szellemi teljesítőképességét.
Fontos összetevője a gyógyszeriparban is ismert nátrium-alginát, melyet gyomorsavtúltengés és reflux elleni gyógyszerek hatóanyagaként is sikerrel alkalmaznak. Az emésztőrendszerből való felszívódás után megváltoztatja a nyál összetételét, így a szájüregben lévő baktériumok nem képesek többé a fogakhoz tapadni. Ezzel megelőzhető a plakkok és a fogkő kialakulása és a már kialakult fogkövet is eltávolíthatja, mert a hínárból felszívódott aktív anyagok lebontják a baktériumokat, így a fogkő fogmosással is könnyen leválik.
Ételadalékként, süteményekhez adva és pudingporokban, üdítőkben, szószokban sűrítőként is alkalmazható. Fagylaltban megakadályozza a jégkristályok képződését.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Nem besugárzott; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Telített zsírban szegény; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Kifejezetten nátriumszegény/sószegény
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = 3-5 g
1 adag naponta, folyadékba vagy ételbe keverve
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
100% bio kelp (ascophyllum nodosum - fucaceae) por; Allergének: a természetben előforduló szulfitokat tartalmazhat
Összetevők táblázata
| Egységenként (100 g) | NRV1 % / 100 g | Adagonként (3-5 g) | NRV1 % / 3-5 g |
Energia | 1268 kJ/303 kcal | | N/A | |
Zsír | 3,62 g | | | |
- amelyben telített zsírsav | 0,99 g | | | |
Szénhidrát | 62,8 g | | | |
- amelyben cukor | 1,2 g | | | |
Rost | 8,4 g | | | |
Fehérje (protein) | 4,92 g | | | |
Só | 0,01 g | | | |
1 NRV (Nutrient Reference Values): Nagykorúak számára ajánlott napi beviteli referenciaérték (8400 kJ/2000 kcal)
Rendszeresen felülvizsgáljuk táplálkozási információinkat.
Figyelmeztetések
- AdagolásAz ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
- Helyes táplálkozásAz étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
- EgészségügyiHa az orvosa nem nyitott az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyászt!
- EgészségügyiHa Ön terhes, szoptat, beteg vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt használna!
A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Adatok
Minőségét megőrzi
12/2024
Hány napi adag?
25-41 adag/termék
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tápanyag információk
Összetétel
100% bio kelp (ascophyllum nodosum - fucaceae) por; Allergének: a természetben előforduló szulfitokat tartalmazhat
Tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások, tápértékre vonatkozó adatok
- Bio
- Vegán
- Természetes anyagokból
- GMO mentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Telített zsírban szegény
- Alacsony cukortartalmú
- Élelmi rostban gazdag
- Kifejezetten nátriumszegény/sószegény
Tápanyag-információ
|
Egységenként (100 g) |
NRV1 % / 100 g |
Adagonként (3-5 g) |
NRV1 % / 3-5 g |
Energia |
1268 kJ/303 kcal |
|
N/A |
|
Zsír |
3,62 g |
|
|
|
- amelyben telített zsírsav |
0,99 g |
|
|
|
Szénhidrát |
62,8 g |
|
|
|
- amelyben cukor |
1,2 g |
|
|
|
Rost |
8,4 g |
|
|
|
Fehérje (protein) |
4,92 g |
|
|
|
Só |
0,01 g |
|
|
|
1 NRV (Nutrient Reference Values): Nagykorúak számára ajánlott napi beviteli referenciaérték (8400 kJ/2000 kcal)
Rendszeresen felülvizsgáljuk táplálkozási információinkat.